SZC logo

Mátészalkai SZakképzési Centrum

OM kód: 203059 | 4320 Nagykálló, Kossuth u. 8.

Intézmény logo

Mátészalkai SZC Kállay Rudolf Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Történet

Iskolánk története

Történet

Iskolánk Szabolcs-Szatmár-Bereg megye korábbi megyeszékhelyén, a Pszichiátriai Szakkórházáról és a harangodi dombok Makovecz által tervezett épületeiről ismert Nagykállóban található, Nyíregyházától 14 kilométerre. A Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola több mint 25 éve működő oktatási intézmény a város központjában.

Iskolánk a nevét az ősnemesi Kállay családból származó Dr. Kállay Rudolf főorvosról kapta. Kállay Rudolf sebész, főorvos, a nyíregyházi Erzsébet Közkórház első igazgatója, a később róla elnevezett orvosi szakkönyvtár alapítója volt, aki példaértékű munkát végzett az egészségügy területén. A család leszármazottjaival ma is élő kapcsolata van az intézménynek.

A felújított Kállay – Kúria és Gyűjtemény Nyíregyházán található. A múzeummal az iskola élő szakmai, kulturális kapcsolatot tart fent. Évente szervezzük meg a Kállay Emlékhetet névadónk emlékére.  Illetve minden tanévben két diákunk részesül Kállay és Ilosvay-díjban kimagasló tanulmányi és közösségi munkájáért.

Iskolánk 2016-tól a Mátészalkai Szakképzési Centrum tagintézménye, ahol nappali rendszerű szakmai képzést és esti munkarendben felnőttoktatást folytatunk. A jogszabályi változások kedvezően befolyásolták az elmúlt időszak létszámadatait. A második szakma ingyenesen történő megszerzésének lehetőségével sok tanulót sikerült megnyernünk a felnőttoktatásban meghirdetett szakmáinkban. Ezen túl lehetővé vált számunkra, hogy tanulóink a hároméves szakmai képzést követően két év alatt érettségit is szerezhessenek iskolánkban. Az elmúlt 5 évben tanulói létszámunk növekvő tendenciát mutat, ez köszönhető a piacképes szakmai kínálatunknak, a jól felszerelt tantermeinknek és a szakmailag felkészült oktatóinknak. Intézményünk legfontosabb küldetése, hogy stabilan működő, jól felszerelt, innovatív intézmény legyünk, akik képesek folyamatosan megújulni, piacképes képzéseket nyújtani, felkészült szakembereket kibocsátani! Célunk, hogy iskolánk oktató – és diákcentrikus legyen, egy olyan intézmény, ahol jó dolgozni és jó tanulni!


Partnereink

SZC logo

Mátészalkai SZakképzési Centrum


Mátészalkai SZC Kállay Rudolf Szakképző Iskola

4320 Nagykálló, Kossuth u. 8.

Telefon: +36 42 263 435

E-mail: nagykalloi@kallayszaki.hu

OM azonosító: 203059

Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2021/000155


2024Mátészalkai SZC Kállay Rudolf Szakképző Iskola