A Víz Világnapja

„Víz = Élet” Témanap a Kállay Rudolf Szakközépiskolában

Témanapunkat a Víz Világnapja ihlette. Ezen a napon kiemelt célunk volt a diákság figyelmének felhívása arra, hogy mekkora értéket képvisel életünkben egyik természeti kincsünk a víz. Ha nincs tiszta vizük, akkor tulajdonképpen nincs vizünk. Víz nélkül nincs élet. Éppen ezért ebben az évben a szlogenünk és egyben kiemelt témája ennek a napnak a „Víz = Élet”, vagyis vizeink védelme, a szennyvizek újrahasznosítása lett.

A délelőtt folyamán látogatást tettünk Nagykálló szennyvíztisztító telepén. Tanulóink megismerkedhettek a korszerű szennyvíztisztítási technológiákkal, láthatták a szennyvízből keletkezett tiszta vizet, amely újra visszakerül a környezetbe, valamint a szennyvízben lévő szerves anyagok kiszűrésével és megtisztításával keletkezett komposztot.

A nap lezárásaként a 7. órában egy előzetesen kiírt tanulói pályázat pályaműveit tekinthették meg a diákok, valamint interaktív beszélgetés formájában összegeztük a nap eseményeit, a tapasztalatokat, információkat, és levontuk a következtetéseket. Közös célként a vizeink védelmét tűztük ki.

Úgy gondolom a mai napra kitűzött célunkat elértük, hiszen az információátadáson túl, megtörtént a figyelem felkeltése, sőt a nap végén egy közös célt is sikerült kitűzni, mely egyértelműen természetes környezetünk, ezen belül vizeink védelmét szolgálja.

Nem is kívánhatnánk ennél többet egy témanap végén.

A nap sikeréhez mindenképpen hozzájárult és ezúton szeretnénk köszönetet mondani azért, hogy ezt lehetővé tette számunkra a Nyírségvíz Zrt., továbbá megköszönnénk a nagykállói szennyvíztelep dolgozóinak szíves közreműködését.

A nap kreatív csapatának, név szerint Illés Barbara és Pótorné Sőrés Ágnes kollégáinknak is köszönjük a munkát, mellyel színesítették iskolánk auláját és ezáltal a programot.

A nap technikusa Tóth Tamás kollégánk, az ötletgazda és koordinátor Kiss Bernadett volt.

Kiss Bernadett