A takarítás világnapja

 

„Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!”, avagy gondolkodj világméretekben és cselekedj otthon! – Az iskola a második otthonunk

Ez a takarítás világnapjának mottója, melynek nincs konkrét dátuma, minden évben a szeptember 20-ához legközelebb eső hétvégén tartják.

Az alapötlet Ian Kiernan, ausztrál vitorlásversenyzőtől származik, aki felháborodva a tengeren úszó rengeteg szemét látványán, megszervezte Sidney kikötőjének kitakarítását.
A Takarítási Világnapot hivatalosan először 1992-ben hirdette meg az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP). Az ENSZ a Környezetvédemi Programjához (UNEP) kapcsolódó takarítási világnapon arra buzdítja a Föld lakóit, hogy tisztítsák meg, varázsolják élhetőbbé a környezetüket, és az eredményt lehetőleg hosszú távon őrizzék meg.

A takarítás világnapja alkalmából iskolánk Diákönkormányzata teremszépítő versenyt hirdetett, a legotthonosabb terem címéért nyolc osztály, egy héten keresztül igyekszik majd minél többet kihozni osztálytermeikből. A verseny eredményhirdetése tehát egy hét múlva lesz! Jókedvű, közös dekorálást kívánunk az osztályoknak és osztályfőnökeiknek!

Takarítás világnapja plakát