Szakmák Éjszakája 2017

Szakmák éjszakája a Kállayban

2017. április 21-én országosan valamennyi szakközépiskolában ismét megrendezésre került a Szakmák Éjszakája programsorozat, melynek célja, hogy minél széles körben, az óvodás kortól  a felnőtt korosztályig megismerjék a szakmákat. Az országos rendezvényhez iskolánk érdekes, színes programokkal csatlakozott.

A kőműves szakma népszerűsítésére szakmai bemutató várta azokat, akik az építőiparban dolgoznak, tanulnak vagy éppen felújítani szeretnék otthonukat. Előre gyártott kéményekről bemutatóval egybekötött előadást  tartottak a Leier  gyár képviselői.  Ezt követően a  Sakret építőanyag gyártó cég  tevékenységével ismerkedhettünk meg. A bádogos műhelyben kedvcsinálóként bádogsípot,  ördöglakatot is  lehetett készíteni, sőt, aki ügyes volt az névtáblát is gravírozhatott magának.

A szakács és pincér  szakma után érdeklődők megismerkedhettek a különleges tálalási eszközökkel, azok használatával.  Egészséges  turmixokat  és koktélokat kóstólhattak azok,  akik ellátogattak iskolánkba.

Akit a női szabó szakmánk érdekelt, az apró textil ajándéktárgyakat  készíthetett, valamint nagy sikere volt a textil nyusziknak.

A "Tárd ki a szíved" fotókiállítást az Empíria Európai Tanácsadó Nonprofit KFT. ügyvezetője, Bánszki Eleonóra nyitotta meg.   A háromhetes spanyolországi gyakorlatot teljesítő szociális gondozó és ápoló tanulónak Rostás János, a Mátészalkai Szakképzési Centrum főigazgatója adta át az Europass Mobilitási igazolásokat. Szabó Noémi, Kovács Katalin és Kóródi Ildikó Dzsenifer büszkén vették át a nemzetközi tanúsítványt.

A rendezvényünkre ellátogatók megmérethették vérnyomásukat, vércukor-szintjüket, és hasznos tanácsokat kaptak az egészséges táplálkozáshoz és életmódhoz. Akiket érdekelt, azok az elsősegélynyújtás és az újraélesztés  alapjait is elsajátíthatták.

Az éjszakába nyúló program sok érdekességet tartogatott, és az érdeklődők betekinthettek az egyes, általunk oktatott  szakmák jellegzetes világába.

Ezúton köszönjük Rácz Mihály építőipari vállalkozó segítségét, melyet a rendezvény sikeres szervezéséhez és lebonyolításához nyújtott.

Papp Istvánné
a rendezvény intézményi szervezője