Nyelvi vetélkedő

 

Egy iskola életében a tanulás mellett nagyon fontosak az emberi kapcsolatok! A közös feladatvállalások során kialakuló barátságok, munkakapcsolatok, tanulók és tanárok közötti közösségi színterek ...

Azzal a szándékkal vágott bele intézményünk nyelvi munkaközössége a Szakmai Idegen Nyelvi Vetélkedő szervezésébe, hogy a Mátészalkai Szakképzési Centrum tagintézményeiben tanító nyelvtanárok és a szakmai idegen nyelvet tanuló fiatalok megismerhessék egymást, és lehetőséget kapjanak egy barátságos vetélkedő keretén belül összemérjék tudásukat!

A karácsonyi hangulattal átitatott rendezvényen tapasztalatokat cseréltünk, bizonyságot tettünk országismereti és EU-s ismereteinkről, valamint szakmai nyelvtudásunkról.

Nagy örömünkre szolgált, hogy mind az öt tagintézmény, - MSZC Budai Nagy Antal Szakgimnáziuma, MSZC Gépészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma,  MSZC Déri Miksa Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, MSZC Bethlen Gábor Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, MSZC Kállay Rudolf Szakközépiskolája – elfogadta meghívásunkat és képviseltette magát 4 fős csapattal. A jó hangulat, közvetlen, baráti légkör és elismerő szavak megerősítettek minket, szervezőket abban, hogy a kezdeményezésünkből hagyományt teremtsünk.

Intézményvezetésünk és Nyelvi munkaközösségünk valamennyi tag(NK)ja jó pihenést kíván a téli szünetre!

 

Áldott, békés karácsonyt és boldog új évet Mindnyájunknak!