Kállay Emlékhét

 

A Kállay Emlékhét keretén belül idén 11. alkalommal jutalmaztuk iskolánk két végzős tanulóját, akik szorgalmukkal, példamutatásukkal, az iskolai életben való aktív részvételükkel és a szakmájuk iránti elhivatottságukkal kiemelkedő teljesítményt nyújtottak eddigi tanulmányaik során.

A megemlékezésre a nagykállói Római Katolikus templomban került sor, majd az ünneplő közönség koszorút és mécsest helyezett el a Kállay család kriptája előtt. Ezt követően az Irinyi-háznál fejet hajtottunk Ilosvay Ferenc, vadászíróra emlékezve.

A meghívott vendégeket iskolánk pincér kabinetjében láttuk vendégül. 

 

Az idei tanév Kállay – díjas kitüntetettje egy olyan fiatal, aki három évvel ezelőtt lett az iskolánk tanulója.

Az azóta eltelt években sorozatosan bebizonyította az iskola nevelőtestületének, hogy becsületes, megbízható diák, akire mindig lehet számítani. Szorgalmával, példaértékű munkájával kiemelkedik a vele azonos szakmát tanuló társai közül. Komoly gondolkodású fiatalember, aki a gyakorlati munkáit előre megtervezi, hogy utána precízen megvalósíthassa.

Céltudatosan éli a mindennapjait, határozott elképzelései vannak a jövőt illetően.

Számos alkalommal vett részt az intézményünk hírnevét öregbítő szakmai rendezvényeken, amelyeken mindannyiszor példaértékű munkát produkált.

Hamarosan egy újabb olyan megmérettetésen fog részt venni, ahol ismét bizonyíthatja szakmai tudását, rátermettségét, hiszen „Attól függetlenül, hogy milyen pályát választunk, ha felfedezzük, hogy minden legyőzött akadály voltaképpen egy következő akadályra készít fel, azon az úton haladunk, amely a sikerhez vezet.”

Az eddigiekben méltatott, a kőműves és hidegburkoló szakmát tanuló diák is jó úton halad ahhoz, hogy sikereket érjen el az általa választott szakmában. Mindehhez sok sikert kívánunk neki!

A Kállay – díjjal jutalmazott tanuló: Szántó György 11. B/K osztályos tanuló.

 

A 2016/2017 – es tanév Ilosvay – díjjal jutalmazott tanulója egy kedves, őszinte, segítőkész diáklány, akire mind a diáktársai, mind a tanárai egyaránt számíthatnak a tanítási órákon és iskolai rendezvényeken egyaránt.

Az általa választott szakma - , melyet iskolánkban harmadik éve tanul – megkívánja a határozottságot, a jó megjelenést és kiváló kommunikációs készséget. Mindezek elsajátításában nagyban hozzájárul az ünnepi műsorokban való aktív szereplése.

Kollégistaként -, távol az otthonától és a családjától - is bebizonyította, hogy mind a tanulásban, mind a közösségi munkában helyt lehet állni.

Egy nyírkátai család harmadik, legkisebb gyermekeként megtanult alkalmazkodni és megbecsülni mindazt, amit a szülei biztosítani tudtak számára.

Úgy gondolja, hogy a támogatásukat és a szeretetüket leginkább azonképp tudná meghálálni, ha szorgalmával elért jó eredményeivel, és az ünnepélyeken való szerepléseivel büszkévé teheti őket. 

Leendő pincérként törekszik arra, hogy szakmájában is hasonlóan teljesítsen, és szép eredményeket érhessen el a szakmai vizsgán is.

A díja kapja: Mátyás Szabina 11. C osztályos pincér tanuló.