Iskolánk

Több mint 20 éves szakképzési múltra visszatekintő intézményünk egy Nyírségi kisváros szakiskolája, a volt megyeszékhely, Nagykálló városában. Az iskola épülete a város központjában helyezkedik el, kb. 100 méterre a város főterétől.

Névadónk 2000 óta Dr. Kállay Rudolf orvos és kórház-igazgató, nagykállói ősi földbirtokos család leszármazottja. A minden évben megrendezésre kerülő Kállay Emlékhéten kerül átadásra a Kállay és Ilosvay díj, melyeket egy-egy az iskolai életben aktívan résztvevő illetve jó tanulmányi eredményű tanuló vehet át.

A korszerűen felszerelt intézményünkben az oktatást barátságos tantermek, szaktantermek, tanműhelyek, idegen nyelvi szaktantermek és színvonalas külső gyakorlati helyek segítik. Évtizedes iskolai hagyományok ápolása mellett színes programokkal tesszük családiassá a diákéletet. Tanévnyitó, Tanévzáró. Verébavató. Ünnepi megemlékezések. Kállay Emlékhét. Mikulás, Karácsony, Farsang. Sportversenyek. Diáknap. Szalagavató, Ballagás. Szakmai versenyek. Tanulmányi kirándulások. Egészségnap.

Diákjainkkal szép szakmai sikereket érünk el megyei és országos megmérettetéseken egyaránt. 25 fős tanári karunk fiatalos lendülettel motiválja a diákságot, hogy bátran álljanak helyt a különböző versenyeken. 

Intézményünk 2015-ben a Mátészalkai Szakképzési Centrum tagja lett.