Generali közlekedésbiztonsági nap

generali logo

Iskolánk a 2015/2016-os tanévben is igyekszik minden olyan pályázati lehetőséget megragadni, amelynek segítségével színesíthetjük és gazdagíthatjuk a diákjaink hétköznapjait; a mindennapi életben jól hasznosítható gyakorlati tudást biztosíthatunk a számukra.

Az idén az intézményünk a Generali a Biztonságért Alapítvány által kiírt pályázatot nyújtott be a „II. témakör: Közrend, közbiztonság, vagyonbiztonság, közlekedésbiztonság és a környezet védelme témakör, II/1 téma Közlekedésbiztonság” c.  pályázati kiírásukra. A kedvező elbírálásuknak köszönhetően 2015. december 10 – Közlekedésbiztonsági napot tartottunk az iskolánkban.

„A pedagógusok azért tartották fontosnak a rendezvény megszervezését, mert a diákok közül sokan járnak biciklivel vagy motorkerékpárral iskolába, a szabályos és biztonságos közlekedés elsajátítása így a mindennapokban létfontosságú számukra.”
(https://www.facebook.com/nagykallo.hu/posts/1021609257860573)

A program megvalósításában nem csupán iskolánk pedagógusai vettek részt; a Megyei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti  Osztályának és a Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai, szakemberei is segítették a rendezvényünk színvonalas lebonyolítását.

A közlekedés szabályaira, veszélyeire felhívó előadás után a diákok részt vehettek kerékpáros ügyességi versenyen, majd ugyancsak a kerékpárosok számára összeállított KRESZ TOTÓn adhattak számot tudásukról. Lehetőségük nyílt az elsősegélynyújtás kipróbálására; gyakorolhatták az újraélesztést.

Nagy sikert aratott a „motor szimulátor”, a „részeg szemüveg” és a „drogtáska” is.

Végezetül egy drog prevenciós előadás zárta a közlekedésbiztonsági napot.

A tanulók újabb élményekkel és ajándékokkal (csengő, prizma, szilikon lámpa, toll) gazdagodva térhettek haza. A pedagógusok pedig egy sikeres, jó hangulatú, kudarcmentes napot tudhattak magukénak.

 

Gyurjánné Kertész Tímea
szakmai munkaközösség vezető